La Luna - Nieuws -

inruilactie oude bh's 2016

Lingerie La Luna zamelt voor het derde jaar oude bh’s in voor het goede doel.

Bij La Luna kan u oude, nog draagbare bh’s inleveren tot 30 september.
In ruil krijg je een bon van 10 euro voor de aankoop van een bh.

inruilactie oude bh's 2016Van 1 tot en met 30 september slaan 15 Vlaamse lingeriewinkels terug de handen in elkaar voor Oxfam-Solidariteit. Wij verenigen onze krachten met de actie “Vrouwen ondersteunen Vrouwen”.

Het doel is zoveel mogelijk oude, maar nog draagbare lingerie in te zamelen die dan via Oxfam terechtkomt bij vrouwen voor wie het moeilijker is zich kwaliteitsvol ondergoed aan te schaffen.

Vorige jaren zamelden we tot 15000 bh’s in .

Kwaliteitsvolle lingerie is voor veel vrouwen een luxe. Een bh, die goed past, draagt niet enkel bij tot het comfort, maar ook tot een goed figuur en tot een beter zelfbeeld van de vrouw. Bij de winkels van Oxfam blijkt dat de vraag naar lingerie heel groot is.

Onderzoek toont aan dat vrouwen gemiddeld 3 bh’s in hun kast hebben liggen die ze niet meer dragen. Hiermee kunnen we dus heel wat vrouwen gelukkig maken.

15 Vlaamse lingeriezaakvoersters zetten daarom hun schouders onder de actie “ Vrouwen ondersteunen Vrouwen”. Met dit initiatief willen we nog bruikbare bh’s inzamelen en zo de schakel vormen tussen de minder begoede dames en hun bestaande klanten, met als doel alle vrouwen kwaliteitsvol ondergoed te kunnen aanbieden. We horen in onze zaak vaak dat heel wat vrouwen nog goed bruikbare bh’s in de kast liggen hebben die ze niet meer dragen. Dit kan zijn omdat hun maat ondertussen veranderd of omdat ze de lingerie niet meer mooi vinden. In plaats van dit ondergoed stof te laten vergaren in het hoekje van de kast, willen wij er andere, minder begoede vrouwen een plezier mee doen. De ingezamelde bh’s komen terecht in de Belgische Oxfam-tweedehandswinkels, waar ze aan een zeer lage prijs te koop worden aangeboden. De opbrengt van deze verkoop gaat integraal naar Oxfam-projecten wereldwijd.

Bij La Luna kan u oude, nog draagbare bh’s inleveren van 1 tot 30 september.

In ruil krijg je een bon van 10 euro die kan besteed worden bij aankoop van bh.

La Luna
Stationsstraat 73, 9950 Waarschoot 09/3774253
Open : di tot zat van 10 u – 12 u & van 14 u – 18 u, gesloten op zondag en maandag